Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z deníku expedice Po stopách Yettiho - den osmý

20. 4. 2015

Vzhůru do arény! To bylo heslo dopoledne. Velký dostihový závod se konal na louce hned po snídani. Jednotlivé stáje vysílaly koně do závodu a získávaly body. Naši koníci běhali s takovým nasazením, že se doslova uštvali. Naštěstí regenerace mladého koňského - dětského organismu je téměř neomezená, takže již několik desítek minut po větách typu "nemůžu dýchat, neudělám už ani krok, bolí mě kopyta, umírám" apod. následovaly dotazy, kdy bude zase nějaká "běhačka". Oběd byl dříve, protože nás autobus vezl na výlet do Zlatých hor. Návrat byl až v době svačiny a po ní jsme se rozdělili na dvě skupiny. Jedna byla stižena sněžnou slepotou a pátrala po předmětech bez použití zraku a druhá skládala hlavolamy Tantrix. Nejlepší skladači pak měli zajištěn i úkol v chrámu, ostatní pak byli diváky. Po večeři vyhlásil Prof. Kuzněcov boj lenochům a špíně a provedl nekompromisní razii u všech členů expedice. Jen několik okamžiků stačilo badatelům k tomu, aby pochopili, že si opravdu uklidí! A uklidili a krásně. Když slunce zapadlo, odvedl všechny do chrámu moudrý mnich, který badatelům vysvětlil jejich úkol za zvuků flétny. Z velkého jedovatého kruhu musí vytáhnout zprávu. Do kruhu však nesmí vkročit. Protože byli úkolem pověření nejmoudřejší z moudrých, mohli yettologové po půlhodince nadšeně opustit chrám se zašifrovanou zprávou, která po vyluštění nabádala k výstupu na Dhaulagiri. Tam se tedy vydáme zítra.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nepál

(Iva Rojíčková , 21. 4. 2015 8:02)

Vedoucím expedice, ne tábora :D

Nepál

(Iva Rojickova, 21. 4. 2015 7:59)

Všem vedoucím tábora klobouček dolů. Naše děti budou mít opravdu na co vzpomínat. Je velká škoda, že příští rok už budou pod jiným vedením...

pozdrav od babičky

(Sionkalová, 21. 4. 2015 7:29)

Zdravím do hor statečné dobrodruhy a jejich náčelníky. Dennodenně hltáme zážitky a dobrodružství, za které moc děkujeme a které jsou tak vtipně a podrobně popisovány a my je můžeme prožívat v duchu s Vámi. Vymysleli jste pro objev neobjeveného tolik aktivit a fíglů, takže Yeti musí být už nadosah a myslím, že se brzy vzdá a jestli ne, tak máte potvrzeno, že neexistuje, protože nemůže mít srdce z kusu ledu a vy se můžete s klidným svědomím vrátit UŽ domů. Moc se na Vás těšíme a vyřidte prosím i díky do kuchyně za přísun obživy našim otesánkům.

EVROPANI

(MAJČINIKOVÁ OLGA, 20. 4. 2015 22:56)

EVROPANI ZDRAVÍ DO NEPÁLU A STÁLE DRŽIME PĚSTIČKY AT NAJDETE YETTIHO.JINAK PŘIZNÁVAM ŽE SE NAM UŽ STYSKA PO TE NAŠI DIVOŽENCE. A JSME MOC RÁDI ZA VAŠE SPRÁVY A FOTKY.ČLOVĚK SE ASPON TROŠKU U TOHO VAŠEHO POVÍDÁNI ZASMĚJE.DĚKUJEME ŽE SE NÁM TAM TAK KRASNĚ STARATE O DĚTIČKY A POSÍLAME PO PANI HARČARIKOVE DĚTEM NĚCO DOBREHO NA ZUB A ENERGII.ZITRA VÁM TO TAM DOPRAVÍ.