Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z deníku expedice Po stopách Yettiho - den šestý

18. 4. 2015

Konečně napadl sníh! Už jsme si mysleli, že se naši meteorologové unáhlili, ale neunáhlili. Ráno bylo všude bílo, idylka jako o Vánocích. A tak jsme děti vyhnali k zamrzlým bublavým pramenům pátrat společně s šerpy po Yettim. Vrátili se s rozdílnými pocity. Tvrďáci tvrdili, že je tam teplo a že si chtějí postavit mnohem více sněžných mužů a žen. Pohodáři zase naznačovali, že teplo vypadá jinak, ale že se to ještě dá vydržet. Mněkoušci měli jedinou starost. Sehnat zaručeně fungující modlitbu pro pána hor, aby už konečně přestal studit jejich tělo. Každopádně u oběda se u většiny badatelů objevila v obličeji módní a hlavně zdravá himalájská červeň. O únavě některých jedinců svědčí i fakt, že při hledání zapadlé ponožky usnuli pod postelí. Naštěstí nám všechny ztracené síly obnovil odpolední klid. Odpoledne jsme už do sněhu a ledu děti nenutili a raději jsme vyráběli Yettiho z modelovací hmoty a také vyráběli hudební nástroj, který je podmínkou vstupu do jednoho z místních chrámů. Večer si pak mládenci vyzkoušeli život bez rukou a vyřádili se v nožní hře. V tu samou chvíli pak děvčata hájila zdravý rozum v chrámu Kthulhu. A máme tu opět večer. Spravedlivý spánek nás přenese do druhé poloviny naší expedice. Budou-li příznivé podmínky, vydáme se pátrat po Yettim na Mount Everest.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozdrav z Dolného Kubína

(Babička Zuzka a dedo Erich, 19. 4. 2015 16:58)

Aj na Slovensko sa doniesla správa o vašej expedícií, ktorú s napätím sledujeme. V marci sa podobnej expedície na bežkách na Kubínskej holi zúčastnil aj Ondra W., ale stopy po Yettim sme nenašli. Veríme, že vám sa to podarí. Prajeme všetkým veľa pekných zážitkov. Ďakujeme všetkým profesorom, šerpom a domorodcom, ktorí sa starajú o blaho expedície.

Děkujeme za zprávičky

(Marcela Bousková, 19. 4. 2015 10:16)

S velkým očekáváním se každý večer těšíme na další zprávy z vaší expedice. Děkujeme i za fotky, ze kterých je zřejmé, že si pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu užíváte. Přejeme hodně badatelských úspěchů a lepší počasí.